Storyville

NEWS NEWS NEWS

Vanaf nu maakt popkenner.be deel uit van een groter geheel!

Het geschreven woord, de performance blijven belangrijk maar vanaf nu gaan we ons ook richten op het organiseren van evenementen!

Onze overkoepelende naam:

STORYVILLE

“Met Storyville willen we meer cultuur naar Kalmthout brengen. We richten ons voornamelijk op muziek. Maar dit in de brede zin van het woord, van concerten tot lezingen. Niets sluit uit dat we ook onze schouders zetten onder projecten rond beeldende kunst, literatuur…

Eén ding trachten we wel te bewaken… er moet een verhaal achter zitten.

Zo zijn we bij onze naam aangekomen.

Met Storyville willen we een verhaal brengen, muziek met een verhaal naar het dorp brengen. De letterlijke betekenis.

Storyville is tevens een ode aan één van de meest boeiende en opmerkelijke verhalen uit de hedendaagse muziekgeschiedenis.

Storyville was de naam die de inwoners van New Orleans gaven aan de hoerenbuurt van New Orleans. De naam klinkt poëtischer dan zijn oorsprong en is afkomstig van wethouder Story die het welig tierende nachtleven van prostitutie, bars, muziek en dans begin 20ste eeuw wilde kanaliseren, wilde structureren. Hij bracht daarom alles samen in één wijk, één buurt. Die kreeg al snel de naam van zijn oprichter: Storyville. Het is in deze buurt, in deze hoerenhuizen waar vaak live muziek werd gemaakt aan piano’s, met blazers dat dé grootste kunstvorm van de 20ste eeuw ontstond: de jazz! Het was in deze buurt dat jazz pioniers als Louis Armstrong en Jelly Roll Morton hun eerste stappen zetten.

Ook Kalmthout kende eerste helft van de 20ste eeuw een buurt die werd aan zien als oord van verderf en tevens oord van creativiteit en kunsten: Heide. Hier woonden de bohémiens, de kunstenaars en de Joden. Storyville heeft zijn “hoofdzetel” in Heide en laat zich graag inspireren door deze geschiedenis.”

Zeer binnenkort wordt ons eerste evenement bekend gemaakt!

U kan ons volgen op:

www.storyville.site

Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.