Record Store Day 2017

Het is me de afgelopen maar weer eens duidelijk geworden. Ik ben meer een denker dan een schrijver. Dat is voor het blogwezen behoorlijk nefast. Dagdagelijks ben ik met muziek in de weer… Veel luisteren en lezen… Maar dus ook overdenken. Maar het ontbreekt me vaak aan de kracht, energie die gedachten ook aan het scherm toe te vertrouwen.

Maar ik ben hier nu mee begonnen, doorzetten dan maar zekers…

Enfin, de laatste weken wel bitter weinig naar concerten geweest, ook weinig nieuw werk aangeschaft. Wat dat betreft had ik alle redenen niet meer te schrijven.

De maanden mei en juni beloven alvast beters.

Morgen trouwens ook al dan trek nog eens naar de Singer om één van mijn vaderlandse helden te aanschouwen: Stef Kamil Carlens die eindelijk nog eens als liedjesbrenger de hot op gaat en deze keer niet als Zita Swoon (Group) maar als zichzelf mét band, dat wel. Zeer benieuwd naar vooral omdat de nieuwe plaat me terugbracht naar de hoogdagen va Zita Swoon.

Als de kracht en de energie er is lees je hier weldra het verslag.

En nu zaterdag is er dan weer de hoogdag der vinylliefhebbers: Record Store Day…

Kort samengevat worden de (kleine) onafhankelijke platenwinkels in de bloemetjes gezet… Muzikanten spelen er de zogenaamde instore concerten en labels brengen op die dag special releases uit op vinyl.

De laatste jaren is deze dag wel wat geëxplodeerd. De releases die zullen uitkomen zijn niet bij te houden. En zo Special zijn vele van die releases nu ook weer niet. Je kan in vele platenwinkels op voorhand al je bestelling plaatsen. Dit weiger ik te doen. Dat is juist het leuke: aanschuiven en hopen dat de plaat die je wil ook binnen is en niet net voor je neus aan een andere eigenaar wordt toevertrouwd.

Ik beperk me budgetair gedwongen tot de Belgische releases die me interesseren en wat Jack White en zijn Third Man Records uitbrengen. De Third Man releases komen meestal niet tot hier dus wat ik echt wil zal ik veel te duur op ebay moeten zien te bemachtigen.

Maar ik hou vooral van de sfeer van die dag. Zien dat je op tijd in de stad bent, je achteraan de lange rij wachtenden zetten voor de winkel open gaat, samen met allen gelijkgestemde zielen. Heerlijk… Daarna van winkel naar winkel hoppen om de instores die je boeien te kunnen meepikken.

En dan ‘s avonds in mijn stamcafé de pas aangeschafte plaatjes kunnen draaien voor de cafégangers… aangevuld met nog meer lekkers uit mijn platenkast. Zoals de pas uitgekomen singel van het herrezen Millionaire die slechts op 250 exemplaren is uitgebracht en onmiddellijk uitverkocht was. Om maar iets op te noemen.

Wie dus zin heeft in een avondje café met op de achtergrond heerlijke muziekjes op vinyl afgespeeld: u weet me te vinden!!

uw popkenner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.