Ik wil u van harte welkom heten op mijn blog als popkenner.

Waarom popkenner vragen velen onder u zich ongetwijfeld af. En popkenner is dat niet te pretentieus? Ongetwijfeld wel. Maar als ge in het leven iets wil bereiken kan je maar best niet te bescheiden. zijn Tot vandaag ben ik al heel mijn leven bescheiden geweest en zie waar ik sta…

Waarom popkenner?

Met popkenner wil ik niet de gehele vlag bedekken daarvoor is de titel te beperkt maar wil ik wel duidelijkheid scheppen.

Ik wil wel met alle plezier mijn licht laten schijnen over het muzieklandschap en u daarvoor bij de hand nemen. Ik wil u muziek leren kennen die tot nog toe misschien aan u voorbij is gegaan.

Gaat het hier dan enkel over pop? Nee dus.

Waarom popkenner?

Ik ben afkomstig uit Boechout. Al heb ik daar enkel mijn eerste maanden gesleten. Als u beetje muziekliefhebber bent zult u ongetwijfeld weten dat er uit Boechout heel wat iconen uit onze Vlaamse popgeschiedenis komen.

Bart Peeters, Jan Leyers en Hugo Matthijsen vormen eind jaren 70 samen Beri Beri. Zij staan ook wel bekend als de Boechout Beatles. Het is toch Matthijsens alter ego Clement Peerens die bekend staat als “popkenner uit Antwerpen”?

Mijn allereerste festival ervaring situeert zich in Boechout waar in ‘91 Boechoutpop plaatsvindt. Alle voornoemde artiesten en nog veel meer treden er op. Via de hulp van een oudere neef raak ik de backstage binnen. Met velen van mijn toenmalige helden ga ik op de foto. Hier start voorgoed mijn liefde voor de vaderlandse muziek, mijn bewondering voor alles wat naar muzikant ruikt.

Popkenner, als eerbetoon aan mijn roots dus.

Ach, het zijn allemaal mooie redenen doch de echte waarheid is stukken minder romantisch.

Hiervoor moeten we terug naar juni jongstleden. De Straatfeesten in Kalmthout. Veel muziek maar ook veel mensen en veel bier. Een mens durft dan al eens dingen zeggen die hij niet had moeten zeggen.

Het moet iets zijn geweest dat te maken heeft met een blog rond muziek. Enfin, de dag erna word ik ineens “popkenner” genoemd en wordt mij steevast gevraagd hoe het met mijn blog staat. Mits “a little help from a friend” is hij er nu.

En nee, het zal niet enkel over muziek van eigen bodem gaan, vaak wel. Maar ik zou het bijvoorbeeld toch ook wel eens graag willen hebben over mijn grote held Jack White.

 

Tot snel,

De popkenner

Eén gedachte over “Bio

 1. Leo Schuermans Beantwoorden

  Hallo popkenner,
  proficiat met de boreling: ik wens je blog veel succes.
  Ik zou graag komen op 4 mei, maar ik zit dan in Spanje.
  Ciao,
  Leo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.