Kalmthout – Nepal

Ik zal nooit bekend staan als zeer sociaal geëngageerd. Het zit niet echt in mij. Ik ben geen man van de barricades. Discussies over de miserie in de wereld of over wat de NVA nu weer allemaal in ‘t stad aanricht; ik kan me er met de beste wil van de wereld niet aan zetten. Liever praat ik over muziek, mijn muzikale helden maar daar hebben anderen dan weer bitter weinig oor naar heb ik moeten vastellen.

Vandaar dus misschien deze blog, de ijdele hoop dat er naar mijn muzikaal gezever geluisterd wordt.

Zoals u misschien wel weet woon ik in Kalmthout. Een dorp waar Laïs al vlot 20 jaar één van de belangrijkste exportproducten is. Twee derde van Laîs heeft de voorbije jaren een muzikant uit het Antwerpse aan de haak geslagen. Ze zijn er zelfs in geslaagd hun respectievelijke aan de haak geslagen vissen mee naar Kalmthout te tronen. Zodat we kunnen spreken van een bescheiden doch zeer kwaliteitsvolle Kalmthoutse muziekscene, onlosmakelijk verbonden met die van ‘t stad. Die twee aan de haak geslagen manskerels maakten ooit samen het mooie weer bij Zita Swoon, één van mijn favoriete Belgische band ever. Toen beide heren op een dag besloten die band te verlaten was ik echt zeer bedroefd. Hoe moest het nu verder met Zita Swoon? Wel Zita Swoon raakte er boven op en bracht onder andere het, naar mijn bescheiden mening, fantastische “A Band in a Box” uit. Ik bleef de carrières van beide judassen op de voet volgen en was dan ook meer dan in de wolken toen beide heren een Laîs aan de haak sloegen en zich hier in Kalmthout vestigden. Vooral de laatste jaren beleefden beide heren muzikale hoogtepunten met king Dalton, Eriksson Delcroix of in beider geval the Broken Circle Breakdown Bluegrassband.

Ik heb al vaak de aandrang gevoeld de loftrompet te steken over onze mooie Kalmthoutse muziekscene maar ik kon me steeds bedwingen.

Tot nu. Maar ik heb een uitermate goede reden gevonden om toch maar die loftrompet af te steken.

Op 15 juni spelen alle, ja alle, voornoemde bands in de Roma op één avond. De bands rond Bjorn Eriksson en Tomas De Smet verzamelen de troepen en spelen een benefiet in de Roma voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Als dat niet geweldig is! Laîs, Eriksson Delcroix, King Dalton en The Broken Circle Breakdown Bluegrassband op één avond kunnen meemaken en er dan nog een goed doel mee steunen.

Ik ben dus niet zo sociaal geëngageerd. Maakte me deze week nog de bedenking dat het dringend tijd wordt dat ik wat meer geld zou mogen afstaan te behoeve van een Nepal. Deze fijne actie van deze in Kalmthout gevestigde muzikanten, die duidelijk net iets meer sociaal geëngageerd zijn dan ik, maken me het dus makkelijk. Fijne muziek gecombineerd met mensliefendheid.

Leven muziek en leve Kalmthout!!

alle info: benefiet Nepal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.