Home Zweet Home

We hebben enkele behoorlijk hete dagen achter de kiezen. Als het heet is, en dan bedoel ik vanaf 25 graden Celsius, verval ik als het ware in wat je de zomerse tegenhanger van een winterslaap zou kunnen noemen. Mijn lichaam verstijfd, mijn hersenen houden op met werken. Mijn hele wezen komt in een lethargische toestand terecht. Zo komt het dat u weer ruime tijd niets van me hebt vernomen. Zo komt het dat de eerste echte zomerfestivals volledig aan me zijn voorbijgegaan.

Nu regent het weer. Hebben we dat weer. Voor mijn gazon, of hoe zou je die versteende zandbodem met wat rosse plukken moeten noemen, is dit een verademing. Voor mijn lichaam eigenlijk ook. Ik ben weer ontwaakt zou je kunnen zeggen.

Vermits er geen grote reisplannen zijn heb ik me de voorbije dagen beziggehouden met het uitpluizen van de lokale festivals, lees festivals op Vlaamse bodem.

Het is een wikken en wegen. Wat zou ik kunnen doen? Wat is betaalbaar? Wat valt in te plannen (wat niet evident is met een gezin bestaande uit een vrouw die ook al graag eens het pand verlaat en drie koters die uitblinken in aanwezig zijn)?

Het voordeel: ik heb heel wat festivalprogramma’s gespot die me waarlijk aanspreken. Omdat de kans er steeds in zit dat de zomer passeert zonder één festival te hebben bezocht heb ik alvast één dag vastgelegd. Ticket gekocht en al.

Zaterdag 18 juli, Gent Jazz.

Op het programma:

BRZZVLL feat. Anthony Joseph en STUFF. op het zijpodium: beide bands zijn zowat het beste, meest opwindende, vernieuwende wat een mens dezer dagen op een Belgisch podium kan meemaken.

Op het hoofdpodium: GoGo Penguin en Snarky Puppy: tot voor kort van geen van beide gehoord maar youtube en Tidal hebben me behoorlijk op weg geholpen. Ik kan nu al zeggen dat ik geweldig naar beide bands uitkijk, vooral Snarky Puppy lijkt me lichtjes subliem.

Verder zal Neneh Cherry iets met een electroduo doen wat ik met plezier het voordeel van de twijfel gun en afsluiten zullen we met Gregory Porter, de man met de eeuwige muts over zijn oren en met de huidige hit Liquid Spirit. Ik kan dat niet slecht vinden.

Maar wat nog daarna?

Kies ik voor Magnus of Admiral Freebee op Linkerwoofer? Dichtbij…

Net als Borgerwood, een nieuw festival met oa. het van de pot gerukte doch erg aanstekelijke Kenji Minogue of STUFF. alweer.

Of trek ik weer naar Gent? Voor Boomtown met heel veel schoon volk als (een greep) The Germans, Dans Dans, Oaktree, Gabriel Rios, Meuris, Kenji Minogue, Het Zesde Metaal

Of eerder de Lokerse Feesten: dEUS wil ik nog wel eens zien, ook die dag: Het Zesde Metaal wiens nieuwste plaat ik echt geweldig vind, The Kooks zeggen me dan weer niets en Belle en Sebastian ken ik niet echt.

Twijfels dus.

De komende weken zal duidelijk worden wat ik allemaal nog aanschouwen zal op de festivalpodia…

Of de hitte moet terug toeslaan! Blijf ik lekker thuis, onbeweeglijk liggend op de vloer, tot de koelte terug is.

Home sweet home! Of toch maar tot op de wei,

uw popkenner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.