Dit brengt 2019!

Je hoeft geen helderziende te zijn om tot in  je kleinste teen te voelen dat 2019 een uitermate boeiend muziekjaar gaat worden.

De afgelopen dagen, weken zijn er immers al verschillende teasers uit de lucht gevallen.

Zo brengt Balthazar eind januari eindelijk hun vierde plaat uit. Ze lieten al twee nummers los en die doen het beste verhopen. Wij kunnen niet aan de indruk ontsnappen dat er uitermate veel Warhaus in de plaat is geslopen en ook wel een portie J. Bernardt… de soloprojecten van de beide frontmannen. Vermits wij beide bands zeer wisten te waarderen zien wij hier geen graten in.

Live zal Balthazar worden versterkt door alleskunner Tijs Delbeke. Delbeke maakt hiermee ook de overstap van Warhaus naar Balthazar.

Hierdoor is Dez Mona één van zijn luitenanten kwijt. Ik vermoed dat Gegory Frateur dit niet zo fijn zal hebben gevonden.

Delbeke zal nog wel te horen zijn op de nieuwe plaat van Dez Mona die uitkomt op 1 februari en die zal “Book of Many heten”.

Er heerst een ware leegloop bij Dez Mona. Eerst medestichter Nicolas Rombouts, dan Steven Cassiers en nu Tijs Delbeke.

Dez Mona is gehalveerd, benieuwd of we dat aan de plaat gaan horen. Dat hoeft zeker niet per se negatief te zijn. Een nieuwe drive… wie weet.

Ik hoop het in ieder geval want hun laatste worp, Origin, wist me minder te raken. Live zou Tom Pintens de ploeg komen versterken.

Pintens zal komend jaar wat meer tijd hebben want zijn voornaamste broodheer Het Zesde Metaal gaat het jaar gebruiken om een nieuwe plaat te maken, er zal dus amper live gespeeld worden.

Het Zesde Metaal brengt in januari alvast wel een EP uit die geïnspireerd is op de werken van het KMSKA (Museum van Schone Kunsten in Antwerpen).

Wannes Cappelle zal ook onder eigen naam samen met Broeder Dieleman een EP uitbrengen in januari. Zij zullen in het voorjaar wel samen touren.

Ook op 1 februari brengt Eriksson Delcroix reeds een dik jaar na de vorige weer een nieuwe plaat uit! “The Riverside Hotel”. De plaat zal een heel andere sound laten horen!

Bjorn Eriksson zit in een creatieve periode want met Records Store Day zal hij zijn electronica project Blitzzega eindelijk officieel op de wereld loslaten.

De vooruitgestuurde 12″ singel “Chavalo” is nu reeds verkrijgbaar!

Op 25 april zal Blitzzega spelen in De Studio!

Op dezelfde dag als Dead Man Ray in de AB!  Dat noemen we slecht afgesproken! Hopelijk zal Dead Man Ray meer dan 1 concert spelen. Zij lieten opnieuw van zich horen, wie had dat durven denken! Zij brachten nu reeds de EP EEN uit maar brengen later dit jaar een volledig album uit! De EP klinkt alvast geweldig! Wat een nieuws!

Misschien wel het belangrijkste nieuws is dat The Raconteurs na 10 jaar opnieuw samen zijn én een nieuwe plaat zullen uitbrengen. Wanneer juist is nog niet geweten. Er zijn al wel 2 nummers uitgegeven die vintage Raconteurs zijn! Joepie!

In 2019 bestaat Jack White zijn label Third Man Records 10 jaar! Jack kennende zal dat zeker uitgebreid gevierd worden met allerlei releases die om duimen en vingers van af te likken zijn…

Dat 2019 een jaar zal zijn om naar uit te kijken!

En dan komt popkenner.be binnenkort ook nog met een verrassing op de proppen…

Keep you posted!

 

uw popkenner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.