briefje aan een kapitein

Geachte heer Winokio,

Beste Kapitein,

 

Onlangs zat ik met mijn zoon in de wagen. Hoe het juist kwam weet ik niet meer maar ik had zin om de cd van de Buena Vista Social Club op te zetten. Het moet een onbedwingbaar verlangen geweest zijn naar zon en warmte.

De cd speelde en bracht die noodzakelijke zon en warmte in de wagen.

Mijn zoon vroeg na enkele minuten: “Is dat niet Kapitein Winokio?”

Zo is het maar even bedacht ik me. Mijn zoon heeft gelijk. Wat Ry Cooder is voor de grote mensenwereld bent u, Kapitein, voor de kleine mensenwereld.

Brenger van muziekjes allerhande. Zo liet Ry Cooder de mensheid kennismaken met jazz, blues, ragtime maar ook Mexicaanse muziek, Hawaïaanse, Cubaanse, Afrikaanse, Indische…

Dat is net wat u doet beste Kapitein, de kleine mens laten kennismaken met jazz, blues, ragtime maar ook Mexicaanse muziek, Hawaïaanse, Cubaanse, Afrikaanse, Indische…

Daarom heb ik dan ook u eerste vinyl “Jazz voor kinderen” gekocht voor mijn kinderen. Om ze te laten genieten en kennismaken met jazz zodat ze binnenkort vanzelf de weg vinden naar Chet, Ella, Miles, Billy en Toots natuurlijk.

En ook heb ik de plaat gekocht opdat mijn kinderen nu toch eens zelf een plaatje zouden willen, kunnen opleggen op papa’s platenspeler. In de hoop dat ze binnenkort hun weg beginnen zoeken en vinden in de platenkast van papa.

Daarom beste Kapitein, Little man’s Ry Cooder, bedankt voor al die muziekjes die u ons nageslacht meegeeft.

 

mvg,

de popkenner

 

ps: doe mevrouw Poes en uw matrozen de groeten, in het bijzonder Petrolium

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.