blogger de blog

Ja wadde.

Een blog bijhouden, het leek makkelijker dan het was…

Wekelijks een bericht, een artikel posten. Moet toch lukken denk je dan…

Nope, deze blog ligt nu al twee maanden zo goed als stil. En ik was juist zo goed vertrokken, hoor ik mezelf denken.

Jammeren heeft geen zin. Hop met de geit. Raap die moed en dat karakter terug samen en ga er terug voor.

Wat heb ik zoal nagelaten over te vertellen? Veel…

Het belangrijkste zal wel Record Store Day zijn geweest. Nu toch ook al weer bijna 3 weken geleden.

Jammer. Een gemiste kans. Want het was een feest voor de muziek en vinyl liefhebber.

Veel mooie uitgaven vielen er te rapen. De Jack White fan in mezelf zou het gehad hebben over de langverwachte release van “Get Behind Me Satan” op vinyl. Hier keken de fans al jaren naar uit. Dit was de enige plaat van The White Stripes die nooit op vinyl was verschenen (buiten enkele promo exemplaren die velen honderden euro’s waard zijn). Tot nu dus… Maar ja, kans gemist niks over geschreven.

Vooral had ik het dan willen hebben over de vele mooie Belgische releases die die dag verschenen zoals “For Recording Birds”, de tweede van Birds That Change Colours, die dus eindelijk op vinyl verscheen.

En ook had ik het dan gehad over de mooie unieke uitgaven, speciaal voor die dag klaargemaakt. De toppers… wil u alsnog weten? Wel… Het Zesde Metaal bracht een mooie uitgegeven EP op 10″ (Unday Records) uit waarin Wannes Cappelle zijn fascinatie voor Wereldoorlog I bezingt. Of de mooie split single (7″) waarin enkele bands van Unday Records de handen in elkaar sloegen met enkele band van ZEAL Records. Mooi. Of het mooi vormgegeven en hoogst boeiende “In Nashville Tennessee” van Eriksson Delcroix. Hierin worden songs, opgenomen in de Record Booth van Jack White (hij weer) afgewisseld met wat Bjorn Eriksson nog in de schuif had liggen. Demo’s vooral uit 20 jaar muzikaal leven. De persoonlijke nota’s, gedachten bij elk nummer maken het geheel helemaal af. De moeite… Misschien dus net iets meer een Eriksson dan Delcroix plaat. Maar wat maakt het uit.

Maar hier heb ik het dus niet over gehad daar ergens die 18de april. Maar kom, ik waag een nieuwe kans. De Popkenner is terug onder de levenden.

Tot zeer snel!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.