belPOP16

Het zal u, lezer van deze pagina, misschien al zijn opgevallen dat ik, popkenner zijnde, het bitter weinig heb over popmuziek, the real thing.

Dringend tijd om aan te tonen dat ik mijn titel waard ben. Ja hoor, ik ben op de hoogte van de hedendaagse popmuziek.

Wie heden ten dage succes wil hebben in de Belgische of Vlaamse popscene kan het best voldoen aan één van de twee volgende voorwaarden. Wie echt groot succes wil hebben kan het best een combinatie maken van die voorwaarden.

Voorwaarde één…

Het helpt behoorlijk dat je een verleden hebt in het Eurosong For Kids circuit. Het bekendste adept van die stelling is natuurlijk Oscar & The Wolf, het alter ego van Max Colombie, die als jonge snaak in 2005 mee deed aan Eurosong.

Wie datzelfde jaar ook meedeed was Mathieu Terryn, de frontman van Bazart! Bazart, dé band van het moment! Dé band die momenteel de plek van Oscar & The Wolf heeft overgenomen aan de top van de popscene. Zij zijn momenteel bezig met twee maal de Lotto Arena uit te verkopen en dat met amper één plaat onder de arm.

Wie ook nog deel uitmaakt van Bazart is wederom een Eurosong adept: Oliver Symons. Deze man bepaalt grotendeels de sound van Bazart.

Max Colombie en de jongens van Bazart zijn boezemvrienden.

Wie ook nog mee de sound bepaald van Bazart zij het aan de zijlijn is Jasper Maekelberg.

Deze man vormt in zijn eentje voorwaarde twee om succesvolle pop te maken in onze contreien.

Jasper Maekelberg is dé man van het moment als je uw plaat wil laten producen. Hij bepaald de sound van vele bands. Buiten producen is hij ook nog eens een behoorlijk muzikant en songschrijver.

Even een kleine opsomming…

Jasper heeft zijn eigen band: Faces on TV. Hier komt alles samen: productie, mix, songschrijverij,…

Het begon bij Jasper allemaal bij Bear Run. De band van Xavier De Clerq werd aanvankelijk aangevuld met Jasper en Justine Bourgeois. Hier deed Jasper zijn eerste productie.

Later maakte Jasper nog deel uit van en/of deed productie bij Yuko, Ides Moon en meest recent Amongster. Bekend van de Nieuwe Lichting bij Studio Brussel.

Hij producete ook mee de geweldige plaat van Warhaus. Ook live zal Maekelberg de band vervoegen. Warhaus, de band van Maarten Devoldere van Balthazar waar diens vriendin Sylvie Kreusch voor de vrouwelijke vocals zorgde.

Kreusch heeft ook haar eigen band: Soldier’s Heart alwaar Maekelberg ook instond voor de productie, mixing en meehielp aan het inspelen en schrijven van de nummers.

Justine Bourgeois, die ook meespeelde in de eerste versie van Bear Run wordt nu door pers alom geprezen als Tsar B. Zij heeft nu ook haar debuut EP uit waar Maekelberg meehielp aan de productie. Wie nog meehielp aan die productie is Oliver Symons van Bazart. Symons die zijn eigen band Warhola heeft waarvan hij de productie zelf verzorgt. Bourgeois speelt ook viool bij School Is Cool.

Tsar B kwam voor het eerst bovendrijven dankzij haar samenwerking met Oscar & The Wolf voor hun versie van Back to Black voor de film Black.

Het derde lid van Bazart: Simon Nuytten heeft ook een eigen band: Felix Pallas met onder meer de geweldige Ziggy Van Wallendael ook bekend van Camp Rebecca op drums.

Om het verhaal helemaal rond te maken heeft Justine van Tsar B een relatie met Mathieu van Bazart.

U kan toch nog volgen?

Om het allemaal wat meer te duiden hieronder een spotify lijst met de muziek van al deze hippe bands waar Jasper Maekelberg en/of een eurosongforkids kandidaat de hand in heeft.

enjoy…

Gisteren had ik de eer en het genoegen aanwezig te zijn op het release concert van Tsar B. Ik hoorde haar eerste singel ongeveer een jaar geleden en was meteen geïntrigeerd. De pers bejubelde haar de voorbije maanden om zowel haar muziek als haar live set. Vermits zowel een Oliver Symons en Jasper Maekelberg meehielpen aan de plaat verbaasde het me dat het concert in laatste instantie van de Orangerie naar de veel kleinere Rotonde van de Botanique werd verzet. Het publiek is in tegenstelling tot de pers dus nog niet helemaal mee. De mix van r&b, diepe bassen en oosterse invloeden geeft haar muziek een hoogst originele en bezwerende feel mee. Ik genoot. Zij staat nog aan het begin van haar carrière… Mits nog wat meer variatie in haar sound komt het helemaal goed met haar. Nu vind ik persoonlijk ook dat Bazart wat meer variatie in hun sound kan gebruiken  en zij vullen toch maar een Lotto Arena of twee. Nu als Queen B, excuseer, Tsar B binnenkort ook de Lotto Arena vult kan ik toch maar mooi zeggen dat ik haar nog zag in de Rotonde van Botanique. Wat een heerlijk zaaltje trouwens die Rotonde.

uw popkenner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.