#2 Jack Sels & SDBAN

Sdban brengt niet enkel nieuwe jazz gerelateerde muziek uit. Sdban brengt ook uit het oog verloren Belgische muziek op de markt uit een ver verleden. De Funky Chicken en Funky Chims verzamelaars zijn pareltjes. Hierdoor kreeg André brasseur zomaar even een tweede leven en werd ook de obscure mzuek van René Costy herontdekt.

Nu heeft Sdban wederom een boeiend tijdsdocument op de wereld losgelaten. De muziek van jack Sels. Bijna vergeten jazz saxofonist.

Als zijn bijnaam dan nog “de witte neger van de dokken” is en als zijn levensverhaal leest als een film dan ben ik apriori mee!

Jack Sels geboren uit een gegoede familie. Zijn ouders sterven wanneer Jack nog twintig moet worden. Hij jaagt er in recordtempo het geërfde fortuin door. Koopt in de jaren 40 een tienduizend 78 toeren jazz platen. I realy like! Hij zou naar verluid een keer alle zitjes in cinema Rex in Antwerpen hebben opgekocht en alle ticketjes op straat hebben uitgedeeld… Om maar te zeggen dat hij geld kon uitgeven. Wanneer tijdens Wereldoorlog II zijn volledige huist wordt verwoest door een bombardement inclusief die tienduizend platen besluit hij maar zelf jazz muzikant te worden. Hij neemt de sax ter hand en begint te spelen. Al snel is hij een begrip in de Belgische jazz scene. Hij speelt met heel wat groten der aarde…

Wie zijn verhaal verder wil weten bekijkt de begeleidende docu en koopt de plaat. Je hebt er niet alleen zijn muziek maar ook zijn levensverhaal bij!

Voor wie zijn jazz graag puur heeft! Koop en ontdek aub jack Sels!

 

uw popkenner

 

uw popkenner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.